Četke :: Sigma Nightlife kolekcija /bestsellers/

Odavno već, izjavila sam kako ovo najbolje osmišljen set četkica. I zaista, Sigma je Nightlife set pravila u saradnji sa Camilom Coelho koja je na umu imala komplet koji će svakom biti potreban i u nekim slučajevima sasvim dovoljan. I egzekucija je po mom mišljenju više nego uspešna.

Sigma beauty brushes Nightlife bestsellers

Set sadrži pet četkica – dve za lice i tri za oči, koje su manje-više zapravo i Sigmini besteselleri. Ne slučajno. Ako želite da saznate nešto više o još nekim Sigma četkama koje volim, a volim ih sve, pogledajte tekst posvećen njima na OVOM linku. A pre nego što pređem na detaljisanje o svakoj četki ponaosob izdvajam podatak da je sadržaj ovog seta poseban u odnosu na regularne četkice samo po tome što ima drugačije drške sa potpisom saradnice.

Sigma beauty brushes Nightlife bestsellers

Flat Definer E15

Sintetička, ravno sečena, čvrsta lajner četkica idealna je za precizne i oštre linije – tightlining, precizno nanošenje ruža, odn. precizno čišćenje oko usana, obrva, ajlajnera, na donjem kapku i vodenoj liniji. Jedna je od onih četki koju lako podcenite i mislite da vam nije potrebna, a zapravo je toliko multifunkcionalna da ćete je stalno koristiti. Ukoliko imate veliku površinu kapka i oko veoma pogodno pozicionirano za iscrtavanje ajlajnera, ova četkica može poslužiti i za to uz malo vežbe.

Blending E25

Šta izjaviti ovde osim da je ovo obavezan komad od amaterskog i početničkog nesesera do profesionalnih kolekcija četkica. Ovo je osnovna četkica za blendanje i nije na odmet da ih imate više komada. Među šminkerima postoji verovanje da ih nikad nema dovoljno, i zapravo to nije verovanje – to je činjenica. Ja ih imam par, ponovo nedovoljno, što sintetičkih što od prirodne dlake i po svojim performansama se značajno razlikuju. Sintetička dlaka krasi E25, veoma nežnih i pokretljivih vlakana. Pored toga drži čvrstinu što vam daje dosta kontrole prilikom umekšavanja linija. Poznatih zamena ima mnogo, a neke od njih su: MAC 217 od koje se jedva malo razlikuje, Real Techniques Base Shadow Brush koja je blago nespretnija i čvršća, Hakuhodo J5523 koja je bolja od svih zajedno pa na stoti, najmekša, najboljih performansi, pa… najbolja na svetu. Ako želite dostojnu i funkcionalnu zamenu za potonju ali imate ograničen budžet, Sigma jeste rešenje. Šta sa ovakvom četkicom možete da radite je pitanje bogatstva mašte. Da li ćete da je rezervišete samo za blendanje senki ili ćete je koristiti za konturisanje manjih površina (nosa), blendanje konsilera na podočnjacima ili nepravilnostima do perfekcije, ublažavanje ivica ruža… Na vama je izbor.

Eye Shading E55

Prošli put sam pričala o važnosti dobrih četki za pakovanje senke na kapak i jedan od primera je bila Medium Sweeper E54. Sada pominjem E55 koja takođe spada u tu kategoriju iako se dosta razlikuje od E54. Veća, šira i čvršća četka, E55 se odlično ponaša sa svim završnicama senki zahvaljujući tome što je napravljena od sintetičke dlake. O multifunkcionalnosti mi je dosadilo da pričam, ali ja je naviše volim koristiti za smokey eye kada je potrebno bogato zasititi bojom kapak, kao i za blendanje na donjem kapku. Oni koji imaju veću površinu kapka biće prezadovoljni.

Sigma beauty brushes Nightlife bestsellers

Tapered Highlighter F35

Sećam se vremena kada blještavi, metalizirani, zaslepljijući hajlajteri nisu bili “otkriveni”. Ova četka je tada uglavnom izazivala upitne poglede. Šta raditi s njom osim za setovanje podočnjaka? Pa mnogo toga za početak. Od pomenutog setovanja, preko nezaobilaznog nanošenja hajlajtera, do konturisanja. Bez obzira što su u pitanju ponovo sintetička vlakna, odlično i skromno kupi praškaste teksture i fino ih blenda i raspoređuje. Istina je da za rad sa praškastim proizvodima preferiram četke od prirodne dlake jer one prosto mnogo bolje i jače raspoređuju proizvod, ali ovo je fenomenalan primerak koji potvrđuje da je tehnologija izrade veštačkih vlakana sve bilža prirodnim po kvalitetu. Obožavam da je koristim za hajlajtovanje, ali i za veoma svedeno i prirodno senčenje lica jer ne kupi previše proizvoda. Savršena kontrola.

Sigma beauty brushes Nightlife bestsellers

Large Angled Contour F40

Opet priča o konturisanju, ali dajte da vas to ne spreči da ovu divnu četku upotrebite na još par načina makar. Meka je, nežna i pufnasta, vrlo precizna pritom, u stanju je da pokupi dosta proizvoda. Oblik, savitljivost i mekoća omogućuju da se proizvod rasporedi difuzno sa savršenim prelivanjem dubine boje. Koristim je za rumenilo i preciznije senčenje lica najčešće, mada i za bronzer, mineralni puder… Kada su rumenila u pitanju volim ili ovakve četke ili zašiljene po sredini jer daju nabolju kontrolu i gradaciju nijanse.

Uz dodatak BeautyBlendera i male precizne lajner četkice, sa ovim setom može se imati više nego za osnovnu upotrebu. Može se pokriti većina lookova. Četkice su vrlo kvalitetno proizvedene i dugotrajne uz pravilno čišćenje.

Kako se održava alat za šminkanje?

Bez obzira što mislimo da već ptice na grani znaju sve o tome, ipak među nama ima onih zbunjenih, koji tek počinju i koji nemaju dobre ili ikakve informacije o ovoj temi. U to ime:

  • Četke se dezinfikuju nakon svake upotrebe sredstvom za brzo čišćenje i dezinfekciju. PreporukaMAC Brush Cleanser. Naprskati / natopiti maramisu sredstvom, a zatim kružnim pokretima preko maramice očistiti vlakna. Proces sušenja je svakako kratak, ali se može dodatno ubrzati ako prođete preko suvog, čistog dela maramice. Ako svaki dan imate čiste četke, šminka će se lepše nanositi.
  • Ako se svakodnevno šminkate i držite četke zaštićene od prašine, jednom nedeljno (bar) ih je potrebno dubinski oprati.
  • Za dubinsko pranje dovoljan je blagi (i jeftin) šampon poput onog za bebe. PreporukaJohnson&Johnson Baby Shampoo.
  • Često ćete sresti one koji svoje četke od prirodne dlake kondicioniraju tako što dodaju biljno ulje sredstvu za čišćenje. Prirodna vlakna su već hemijski tretirana tokom proizvodnje, suva i neživa pa će ovo imati neznatan učinak na trajnost. Lično se ne zamaram ovim korakom i sve četke koje oduvek imam još uvek su u životu i funkcionišu.
  • Kako ih dubinski oprati? Tako što ih nećete potapati u vodu, niti kvasiti preko prstena koji spaja vlakna i dršku. U suprotnom, voda će prodreti do lepka koji vlakna drži na okupu i spojena sa drškom te će ona ispasti. Dovoljno je pokvasiti vlakna pod mlazom mlake vode držeći četku položenu na dole, zatim ih kružnim pokretima našamponirati u dlanu ili rukavici. PreporukaSigma Spa Glove. Budite temeljni iako je ovo dugotrajan posao. Takođe, operite i drške posebno.
  • Nakon što ih isperete pod mlazom vode na isti način kako ste ih šamponirali, iscedite vlakna, oblikujte ih i položite horizontalno na tkaninu (peškir). Uspravno postavljanje na gore, sušenje fenom ili na radijatoru su ideje koje bi trebalo da zaboravite ukoliko želite da vam četke traju. Dakle, dalje od izvora toplote. Kako prašina na njih ne bi padala, možete ih prekriti (gazom npr.).
  • Kada se osuše, tek tada su spremne za upotrebu. Odložite ih u zaštitnu futrolu ili u posudu sa poklopcem.
  • BeautyBlendere dubinski perite nakon svake upotrebe. Najbolje sredstvo za čišćenje je sapun za uklanjanje fleka. PreporukaDM Denk Mit sapun sa goveđom žuči. Ne koristite ga za čišćenje četkica jer ova vrsta sapuna razara masnoću i ukrućuje vlakna što ih oštećuje.
  • Za što temeljnije čišćenje BBlendera najbolje je ostaviti ih prvo u vodi sa deterdžentom da se natope, potom ih u toj vodi izgnječiti da izađu unutrašnje prljavštine, pa potom preći na sapun.
  • Čuvajte ruke, trebaće vam. Nosite rukavice dok perete alat, jer ovaj proces zna da traje dugo i isuši vam ruke.

* Post sadrži afilijativne linkove

Koje je vama omiljeni alat za šminkanje?

Comments(0)

Leave a Comment