Sephora Collection :: Contour & Color duo // Ombre mat usne

Uporno popularne mat usne ne planiraju uskoro da nas napuste kao forma trenda. Štaviše, od početka godine, iako je prošlo jedva mesec dana, pojavio se priličan broj odgovora na zadatu temu. Sephora nudi čak tri varijacije. Od planetarno popularnih Cream Lip Stainova koji su bogatiji za veliki broj nijansi, preko novih Rouge Lip Tintova koji su nadogradivi i gotovo potpuno neuklonivi sa usana (ok, dvofazno sredstvo ili micelarna voda ukloniće 99% ako ste uporni), sve do Contour & Color dueta u vidu olovke i ruža koji se razlikuju formulom, oblikom i spektrom mogućnosti.

Ovde sam da vam svih 6 kombinacija Contour & Color dua predstavim, ali pre nego se osvrnem na nijanse…

Sephora Contour & color liner and lipstick duo makeup look 02 pink
Sephora Contour & Color duo 02 Pink / Urban Decay Naked 3 (Strange, Dust, Trick, Nooner)

C&C duo stiže u dvostranom pakovanju. Ruž i meka olovka su vrlo sličnih formula iako je olovka blago tvrđa. Nanose se lako, srednje do pune su pigmentacije i savršeno klize po koži. Formulacija je silikonska i zanimljiva, definitivno nije kao klasični ruževi ili olovke za usne. Efekat je satenski, odn. soft matte pri čemu su usne besprekorno zaglađene ukoliko su već same po sebi glatke i zdrave. Suvi delovi se veoma ističu, ali se i to može ublažiti temeljnim blendanjem u kožu. Iako prilično postojn proizvod, nije vodootporan niti je otporan na transfer. Lako se uklanja i pomera ukoliko se to namerno želi, dok je samo na dodir prilično otporan. Olovka je postojanija, pigmetisanija  i otpornija na razmazivanje i uklanjanje od ruža, no takođe je i tamnija ali u istoj familiji boja pa se može postići odlična dimnzionalnost usana, pre nego očigledan ombre efekat. Ono što mi se posebno dopada je osobina da ravnomerno i neprimetno blede sa usana bez formiranja skrame. Hidratacija nije očekivana u ovom slučaju, ali nije ni isušivanje te su prijatni i lagani za nošenje. Boje, kao što ćete videti su inspirisane devedesetim godinama prošlog veka, što mene nije naročito obradovalo, ali sam sigurna da dosta vas uživa u ovom trendu.

sephora-contour-Sephora Contour & color liner and lipstick duo swatchesn-color-liner-lipstick

Za sada je tu 6 nijansi koje se zbog pigmenta blago razlikuju u svojim performansama. Ako ste ljubitelj mat usana i najradije biste ih nosili svaki dan i ceo dan, ali vam je koža dehidrirana, suva, i malo su vam se smučili teški mat ruževi koji čine da usne izgledaju (i osećaju se) poput šmirgl papira, onda je ovaj duo baš za vas.

sephora-contour-Sephora Contour & color liner and lipstick duo swatchesn-color-liner-lipstick
01 Nude / 02 Pink / 04 Deep Rose / 03 Deep Nude / 05 Burgundy / 08 Rosewood (+) KLIK ZA UVEĆANJE

01 Nude – Klasične devedesete spakovane u duo koji je na hladnijoj strani braon spektra. Nijansa ruža je toplija i veoma svetla, dok je olovka hladnija i par nijansi tamnija. Spajaju se u finu kombinaciju koja pristaje veoma svetlim tenovima. Uz ovakve boje ne zaboravite da lice osvežite rumenilom i definitivno zastanete na suptilnom nivou hajlajtera.

02 Pink – Iako promašenog naziva jer je ovo jedna klasična koralna nijansa, meni je omiljena kombinacija jer izlazi iz šablona i daje predivnu svežinu licu. Ništa pink u vezi sa ovim duom nema, koji je najzahtevniji za aplikaciju. Malo neravnomerno se nanosi i najviše ističe nesavršenosti od svih nijansi. Nijansa ruža je svetla jarka koralno kajsijasta, a olovka je tamnija i drečavija sa mrvicom rozeg tona.

03 Deep Nude – Laskava topla braon kombinacija će sigurno biti među popularnijim iz ove linije. Nijansa ruža je skoro stoprocentno identična Too Faced Melted Chocolate ružu nijanse Chocolate Milkshake, dok joj par tonova tamnija nijansa olovke daje finu dimenziju i čini je nosivijom na svetlim tenovima.

04 Deep Rose – Meni najmanje lepa kombinacija sadrži ruž čija je nijansa ni tamo ni ‘vamo – nit je crvena nit je braon. Suviše ciglasta i sumorna, ističe umor i zahteva pažljiv odabir boja za ostatak šminke. Nijansa ruža je topla ciglasta crvena i ide uz olovku tamne i zagasite hladnije ciglaste braon.

05 Burgundy – Takođe pomalo promašenog naziva, ovaj duo stiže u veoma tamnoj braon nijansi koja me manje podseća na boju crvenog vina od prethodne nijanse. Ruž je u toploj braon osnovi sa trunkom šljivastog tona. Olovka je izuzetno tamna neutralnija čokoladna nijansa. Poput prethodne, daje grublji izgled i sjajno bi pristajala izrazito tamnim tenovima.

08 Rosewood – Ovo je sjajna nijansa koja bi većini pristajala zahvaljujući tome što je prilično neutralna u tonu i što je bliska prirodnoj boji usana. Ruž je neutralne roze nude nijanse, a olovka je blago toplija ružičasta nijansa sa zemljanim prizvukom. Podseća me na sveopšte traženi MAC Whirl ruž.

sephora-contour-Sephora Contour & color liner and lipstick duo swatchesn-color-liner-lipstick

Ono što je sjajno kod ovog koncepta proizvoda je to što nijanse koje dolaze zajedno ne odudaraju previše jedna od druge pa će se veoma teško desiti neki nesrećni slučaj uokviravanja usana. Zatim, obcrtavanje i preoblikovanje linije usana se postiže sa lakoćom upravo zbog nijansi koje daju dimenziomalnost (konturisanje) usnama, ali i zahvaljujući klizećoj formuli. Takođe, kombinovanje različitih parova omogućava jedinstvenost i zanimljivost, veći kontrast i lakše prilagođavanje tenu.

Cena iznosi 1750 RSD (ruž 0,8 g / olovka 0,3 g) i već se može naći u Sephora radnjama.

Kako se vama dopada?

Comments(8)

 • appliedartsaa
  February 8, 2017, 9:14 PM  Reply

  Uh Mat ruževi jesu postali dosadni, ali ih ja i dalje kupujem iz 1 razloga: TRAJNOST. Nema prepravljanja, nema razmišljanja o njima. S tim što se apsolutno slažem da nam je kolektivno potrebno osveženje na ovom polju. Ako bi ikako moglo: sve vrste završnica, dugotrajne, otporne na transfer (i bilo kakvo mrdanje sa usana) a da pritom ne isušuju. Inače oblik usana ti je PRELEP!

 • appliedartsaa
  February 8, 2017, 9:17 PM  Reply

  Da se nadovežem, nisam znala da mi je broj slova ograničen 😀 Moj glas ide takođe kvazi pink boji (čitaj koralna) jer su mi ostale nekako tmurne. Svakako odlična recenzija i swatchevi, mislim da to i ne moram da komentarišem to je već standarno tako!

  • February 9, 2017, 1:03 AM

   Sorry, ograničenje je anti spam tehnika 😀 Trajnosti što se tiče slažem se samo do momenta da se radi o kvalitetnom mat ružu. Baš zato što sam se nekoliko puta uverila da daju lažan osećaj sigurnosti uvek ih proveravam. Ta tendencija odlepljivanja u uglovima i na sredini usana me živcira. O nanošenju novog sloja da ne pričam, u nekim slučajevima je noćna mora. Hvala ti 🙂

 • February 8, 2017, 10:45 PM  Reply

  Ne mogu da prestanem da gledam u sliku koja je druga po redu, oduzima dah! Moram da ponovim komentar sa Instagrama – WOW!! Ovo mi je jedan od omiljenih noviteta iz Sephore, bas pravi odmor nakon teskih mat zavrsnica, a odlicno izgleda na usnama! 03 mi stoji u rancu, koristim ga svaki dan. Na tebi mi se 02 najvise dopada, mada ti cela paleta boja stoji! (jealous) 😀 <3

  • February 9, 2017, 1:05 AM

   Hvala ti Milice 😀 :blushing: 03 je zasigurno hit nijansa

 • Elena Gjorgievska
  March 6, 2017, 2:38 PM  Reply

  Predivan post, predivna ti 🙂 Naterala si me da prilikom sledece posete bacim oko na njih 🙂

  • March 8, 2017, 11:26 PM

   Zahvaljujem se Elena 🙂

Leave a Comment