Foreo :: Day & Night Cleanser

Kada sam vam predstavljala svoje iskustvo sa Foreo LUNA Pro soničnim uređajem za čišćenje i masažu lica, tada sam vas provela i kroz preparate za čišćenje koji su mi se pokazali dobro za korišćenje uz uređaj. Međutim, u Foreo paleti postoje i preparati za namensko dnevno i večernje čišćenje. Zatečena sam bila činjenicom da oni nisu tu samo reda radi, već ih karakteriše zaista kvalitetan izbor sastojaka, a formulacija im je više nego konkurentna.

Foreo day & night cleanser

Foreo Day Cleanser

Vrlo nežan, ali temeljan čistač transformiše se iz kremaste konzistencije u mlečnu. Stvara blagu penu i kožu ostavlja mekanom i glatkom bez imalo isušivanja i zatezanja. Ako ne možete bez gelova i pena za čišćenje lica, ali vam smeta njihova agresija, ovaj čistač sasvim ispunjava očekivanja. Od surfaktanata prisutan je ALS (amonijum lauril sulfat) koji važi za manje iritantan od SLS i SLES (koji kod mene izazivaju burne reakcije na koži), i to tek nakon koko glukosida koji je takođe surfaktant pogodan za osetljivu kožu, dozvoljen i u prirodnim kozmetičkim pripravcima. Od zanimljivih sastojaka koji čne ovaj čistač tu su ulje kajsije, probiotske Bifidus kulture, ekstrakt bergamota, mandarine, kajsije, tiare, kokosovo ulje, pantenol, morska so. Sastojci biljnog porekla u ovom čistaču se nalaze u visini od 95%. Iako proizvođački namenjen jutarnjoj rutini čišćenja, više sam ga koristila u večernjoj rutini nakon skidanja šminke jer je “jači” u odnosu na svog kolegu.

Foreo day & night cleanser, foreo luna pro, foreo luna play

Foreo Night Cleanser

Moj potpuni favorit, večernji čistač je uspeo i da me oduševi, ali i zapita. Mineralna gelasta tečna formula (koja se presijava u svim bojama) sadrži manji broj sitnih piling čestica, u kontaktu sa vodom pretvara se u mineralno mleko bez pene i grubosti. Savršen, nežan, blag, za mene favorit u jutarnjim časovima. Pretežno je prirodnog porekla (čak 97%), na bazi je bademovog ulja, minerala, ektrakta moringe, suncokretovog ulja. Privukla me je kratka i zanimljiva lista sastojaka, bez mnogo buke i uz kraći rok trajanja što je uobičajeno za prirodne sastojke. Ono što me je zbunilo je prisustvo piling čestica (mineralnog porekla), jer je poznato da uz Foreo aparate nije dozvoljeno korišćenje preparata na bazi gline i piling čestica kako se ne bi oštetio silikon kojim je aparat obložen. No, bez obzira, ovaj čistač je potpuno uživanje i oduševljenje, kako uz Foreo LUNA uređaje tako i samostalno.

Foreo day & night cleanser inci ingredients sastav
SASTOJCI levo: Foreo Night Cleanser; desno: Foreo Day Cleanser

Od kada sam pisala o Foreo LUNA Pro, pored standardnih modela (LUNA mini, LUNA, LUNA for Men, i ISSA četkica za zube) pojavio se i IRIS masažer za očnu regiju i najmanji jednokratni čistač LUNA play koji je zgodan za one koji bi voleli da probaju, ali nisu sigurni da li bi im odgovarao neki standardni LUNA uređaj.

Foreo LUNA play

LUNA play je minijaturna verzija, nepunjiva, sa kapacitetom baterije do 100 čišćenja (oko 2 meseca za jednominutno čišćenje dva puta dnevno). Dolazi u 7 svežih boja, bez anti-age strane, sa silikonskim završecima pogodnim za sve tipove kože. Veličina french macaroon kolačića omogućava lak pristup svim pregibima lica. Ima istovetne čisteće karakteristike svih standardnih LUNA uređaja. Nakon što se baterija potroši i dalje se može koristiti, mada samo manuelno, što je ponovo efikasnije nego ručno čišćenje.

Foreo LUNA play

Trenutno su na hilife.rs u toku razne akcije i postoje zanimljivi poklon setovi od nekoliko proizvoda što najlakše možete ispratiti na njihovoj Facebook ili Instagram stranici.

Da li ste probali Foreo uređaje? Koji vas je preparat za čišćenje oduševio u poslednje vreme?

Leave a Comment