Too Faced : Chocolate Shop paleta (Christmas in New York)

Niz kontraverzi i razočaranja, Too Faced nastavlja lansiranjem novogodišnje kolekcije koja je dobila zbunjujuće ocene. Nekima je sasvim u redu, nekima je loša, a trend se nastavlja igrom na “slatka” pakovanja. Šta se desilo sa bitnošću sadržaja?

Too Faced Chocolate Shop palette (Christmas in New York), Better then sex mascara, shadow ensurance, melted chocolate lipstick chocolate milkshake

Moja osećanja prema Too Faced kreacijama se razlikuju od popularnih, najpre zbog infantilnih ambalaža koja su na sve to i nepraktična često, a i zbog kvaliteta koji ne svrstavam u najbolji. Uspesi nekih proizvoda im se zaista ne mogu poreći, ali kada su senke u pitanju, oduvek mi je smetalo što su suviše praškaste i fragilne. Ni slučajno ih ne smatram najboljim na tržištu, što domaćem, a ponajmanje globalnom.

Too Faced Chocolate Shop palette (Christmas in New York), Better then sex mascara, shadow ensurance, melted chocolate lipstick chocolate milkshake

Kao što se da zaključiti, ambalaža mi nije najmilija, ali drugi je ocenjuju kao lepu i slatku i… ok, meni je to sve besmisleno. Uz paletu senki dolazi i Shadow Insurance baza za senku – odlična, vredna ulaganja, zatim Better Than Sex crna maskara koju usled milion otvorenih maskara nisam još uvek probala, i Melted Chocolate tečni ruž u nijansi Chocolate Milkshake. Ruž je prilično dugotrajan, udoban na usnama, formula je kremasta, a finiš satenski što me u moru mat ruževa veoma raduje. Nijansa je samo za neutralne i tople tenove, srednje tamna nude karamel koja ne ističe belinu osmeha. Podseća me na NYX Xtreme Lip Cream od kog je manje sjajan i lepljiv, ali je slične teksture. Veoma lepa nijansa koju verovatno sama sebi nikada ne bih odabrala, tako da sam otkrila nešto novo.

Paleta sadrži 21 senku (tri duple bazne), jedan highlighter, bronzer i rumenilo. Par nedovoljno bitnih informacija je da proizvodi imaju aromu kakaoa, a igrom slučaja došavši nekako i do moje usne duplje iznenadila sam se da imaju sladak ukus! Jedna po jedna nijansa i njihova analiza otkriće vam da li vredi ulagati u ovu paletu. Senke sam uzorkovala prstom (levo) i četkicom (desno) na prethodno pripremljenu kožu Shadow Insurance bazom.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Dessert’s On Me / Indulge / Cookie Dough

Dessert’s On Me – bela bazna nijansa blagog frosty finiša, hladnog podtona, gotovo srebrnog, providna. Laka za blendanje i lepa ispod obrve i u uglu oka. Ako se pretera može poprimiti značajno sivkasto srebrni odsjaj.

Indulge – platinasta frosty providna senka sa malo šimera, slabija pigmentacija, namenjena tome da da sjaj. Preporuka za rad prstima, sa četkicom se lošije nanosi.

Cookie Dough – vrlo čudna senka, u mat podlozi je zlatni šimer, veoma loše pigmentacije i bez baze nije za upotrebu. Ne hvata se na kožu, ali na pripremljenom kapku sa četkicom za blendanje se veoma lepo ponaša. Generalno je veoma lepa senka, ali loše izvedena.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Raspberry Rose / Sugared Raisin / Guilt-Free / Tootsie

Raspberry Rose – potpuno mat nežno roze, katastrofalne nepostojeće pigmentacije.

Sugared Raisin – poput Indulge, samo drugačijeg tona, sjajnija i sa manje šimera, prilično kremasta i bolje pigmentacije kada se aplicira prstom. Četkica je beskorisna u njenom slučaju.

Guilt-Free – sasvim beskorisna senka. Potpuno mat svetlo siva, nema nikakvu pigmentaciju.

Tootsie – grublje teksture, mat tamno čokoladna boja je specifična po tome što se loše uzorkuje prstom, dok je rad četkicom sasvim moguć. Blenda se teže i daje neujednačenu boju pa je potrebno razviti veštinu.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Glaze / Gingerdoodle / Chocaholic

Glaze – potpuno besmisleno traćenje prostora na ovu senku koja je nepostojeće pigmentacije, zamišljena da bude klasična bazna bež senka. Ok je za bezbojno setovanje kapka.

Gingerdoodle – svetlo zlato, srednja pigmentacija, odlično sarađuje sa alatom. Vrlo prosečna.

Chocaholic – poput Tootsie i ova nijansa se ne da svočovati prstom, dok se uz pomoć četkice može dobiti ok rezultat. Srednje slaba pigmentacija, lako blendanje, prosečna.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Cake Batter / Butterscotch / Toffee Crunch / Lava Cake

Cake Batter – ovo je jedna veoma lepa nude topla nijansa kojoj je potrebno malo više blendanja da bi pokazala svoju lepotu. Na prvu loptu deluje da neće biti nikakvog pigmenta, ali je vrlo upotrebljiva ako se nadograđuje malo. Još jedan prosek.

Butterscotch – najkvalitetnija senka u paleti, po svemu. Odlična pigmentacija, blednanje, laka za upotrebu i odmah pokazuje svoju punu boju. Bakarna, sjajnog finiša i kremasta. Nadprosečna.

Toffee Crunch – svetlija čokoladna mat, osrednja po svim stavkama i slabog pigmenta.

Lava Cake – još jedna odlična senka, u tamno braon podlozi je bronzani šimer, veoma se lepo blenda, srednja ka visokoj pigmentaciji. Vrlo laskava, lepo osmišljena nijansa.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Banana Date / Honey Dip / Pound Cake

Banana Date – loš pokušaj tamnije bazne bež nijanse. Sa četkicama je beskorisna. Promašaj.

Honey Dip – u rangu Butterscotch, ovo je odlična med zlatna nijansa sjajnog finiša, odličnih karakteristika. Puna boja, lako se blenda.

Pound Cake – moje najveće razočaranje je ova predivna zlatno roze senka koja je podbacila. Mnogo mi se dopada nijansa, ali ona nikako ne dolazi do izražaja bilo kakvom upotrebom. Vrlo je meka, šimerasta, ali može da se koristi samo kao toper, za naglašavanje ispod obrve ili u uglu oka. Slaba pigmentacija.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Sugar Bells / Mint Chip / Jingle Berry / Huckleberry

Sugar Bells – klasična srebrna nijansa, puna boja, odlične performanse.

Mint Chip – sjajna hladna zelena nijansa kojoj fali zanimljivosti, ali i pigmentacije imajući u vidu da se radi o ovakvom finišu. Osrednja u svakom pogledu, ali se fenomanalno ponaša sa medijumom (Duraline).

Jingle Berry – užasna boja, užasna izvedba, ali se može koristiti. Neka to bude gusta i čvrsta četkica i neće biti loše. Boja je za moj ukus vrlo staromodna, između roze i ljubičaste, tanka i jako slabog pigmenta. Interesantno je da se uopšte ne trusi. Finiš je sjajan bez šimera. Loša je, ali ima i lošijih, a oko ove nijanse se digla najveća frka na internetu.

Huckleberry – vrlo zanimljiva nijansa, u tamno braon, gotovo crnoj podlozi su ljubičaste šimer čestice što daje divan rezultat. Za nju je karakteristično da se bolje uzorkuje četkicom nego prstima jer je veoma suva. Vrlo korektna senka, svrstala bih je u isti koš sa Lava Cake.

too faced the chocolate shop palette christmass in new york swatches
Inner Light / Chocolate Soleil / Chocolate Soleil jedna od ranijih verzija / Chocolate Covered Strawberry

Inner lighthighlighter – veoma lepa nijansa roze zlata, na licu poprima prevashodno zlatni ton, odlično se blenda i nadograđuje. Gotovo da je bez krupnog šimera i prelepo stoji. Efekat je od suptilnog to dramatičnijeg metalik, vrlo, vrlo laskav. Na fotografiji nije dokumentovan efekat o kom govorim. Predivan highlighter.

Chocolate Soleilbronzer – bez obzira što mnogi znaju kako izgleda i kako se ponaša čuveni bronzer moram istaći da kada je uključen u palete ili je u nekim drugačijim pakovanjima od redovnog, zna da se razlikuje u performansama. Na fotografijama se vidi nijansa i tekstura iz Chocolate Shop palete, a pored je i moj stari Chocolate Soleil gde je razlika očigledna – u ovoj paleti je praškastiji i toplijeg tona, iako vrlo pigmentisan i kvalitetan. Meni je ipak draži moj stari primerak koji je satenskiji i svileniji, kao i malo hladniji i nimalo praškast.

Chocolate Covered Strawberryrumenilo – ovo je nijansa koja mi isprva ni trunku pažnje nije privukla, međutim izvanredno izgleda na koži. Hladna roze nijansa, odlične je pigmentacije, satenskog finiša mada dosta praškasta.

The Chocolate Shop makeup look

too faced the chocolate shop palette christmas in new york swatches makeup look

too faced the chocolate shop palette christmas in new york swatches makeup look

Korišćeni proizvodi:
Make Up For Ever HD Stick Foundation 120
MUFE Ultra HD invisible cover concealer
Sephora Beauty Amplifier Smoothing & Brightening Powder
Too faced Shadow Insurance primer Y21
Too Faced The Chocolate Shop palette – Pound Cake, Honey Dip, Butterscotch, Toffee Crunch, Tootsie, Lava cake, Chocaholic
Inglot AMC Eyeliner Gel 77
MUFE Excessive Lash Mascara
MUFE Brow Sculpting Pen 40
Too Faced Chocolate Covered Strawberry blush + Too Faced Chocolate Soleil bronzer + Too Faced Inner Light highlighter
Too Faced Melted Chocolate lipstick Chololate Milkshake
Depend fals lashes 2

too faced the chocolate shop palette christmas in new york swatches makeup look

Za drugi look odlučila sam da se nateram i koristim nijanse koje mi se ni idejno ne dopadaju, ali koje su ipak dovoljno efikasne da se vide na koži.

too faced the chocolate shop palette christmas in new york swatches makeup look
kapak: Mint Chip (+Duraline), orbitalna kost: Lingle Berry, ugao oka: Sugar Bells, spoljna trećina donjeg kapka: Huckleberry

Zajedničko za sve manje kvalitetne senke iz ove palete je to što se truse, što me ne čudi jer Too Faced oduvek vodi bitku sa tim. Zbog šest kvalitetnih senki i jednog dobrog highlightera, bronzera i rumenila (uz neke vrlo kvalitetne mini dodatke), da li je ovaj kit vredan kupovine? NE. Ovo ni slučajno ne bi smelo da odslikava standard visoko kvalitetnih proizvoda, pogotovo po ponuđenoj ceni. Usput, Too Faced od pre sedam dana pripada Estee Lauder kući što se može zanimljivo odraziti na kompletan brend.

Ovaj kit je dostupan u Sephori od 12. novembra (možda nije rasprodat do sada) po ceni od 7710 RSD.

Šta najviše volite iz Too Faced asortimana? Kakva su vaša iskustva sa njihovim senkama?

novi-logo-ua-300px

Comments(19)

 • Vanja L.
  November 21, 2016, 7:17 AM  Reply

  Bravo za recenziju (Zao mi je sto moram da ti kazem bravo, od tebe manje nisam ni ocekivala, ali zaista mislim da je bilo vreme da neko posveti vise paznje samom proizvodu – svim senkama, rumenilu, bronzeru i hajlajteru, kao i pratecoj opremi) Cini mi se da se sve uvek lomi na tebi, buduci da shvatas koliko je vazno biti iskren prema sebi i prema drugima. Sve je argumentovano i smisleno, zaista!♡

  • November 21, 2016, 12:20 PM

   Hvala ti beskrajno Vanja, mislim da ova paleta ne ostavlja mnogo prostora za ulepšavanje impresija, ali viđala sam i zadovoljne. Videćemo kakva su i tuđa mišljenja na ovu temu. Eh sad, da li se lomi na meni, ne bih znala da li je to tako baš, ali se trudim da budem što objektivnija iako je ponekad teško zbog želje koja nas vuče da nam se nešto dopadne ili da opravdamo sopstvenu odluku da investiramo u nešto i sl. Znam da mi je drago zbog ovakve pohvale 🙂

 • November 21, 2016, 11:24 AM  Reply

  Upravo sam htela da napisem identican komentar! Napokon neko da napise iskrenu recenziju, a ne samo pohvale zato sto je to TF!

  • November 21, 2016, 12:27 PM

   Vesna, razumem sasvim šta misliš time. Ipak, verujem i da TF zaslužuje pohvale za neke druge stvari, pa kada te pohvale dobiju ne znači da su one neiskrene. Vrlo je teško snaći se u tom konceptu iskrenosti na internetu. Da bi mogli da procenimo da li je neko iskren trebalo bi da pre svega poznajemo njegove standarde, a zatim i objekat recenzije. NEkome je na primer i ova paleta dobra ako ne zna za bolje.

 • November 21, 2016, 12:46 PM  Reply

  Oh konačno detaljna recenzija.. Malo mi je dosta tih površnih “sve je slatko sve je divno. Stvarno super tekst! I ajme kako si lepa :))

 • November 21, 2016, 12:57 PM  Reply

  Nisam ljubitelj Too Faced-a. Nikad mi ništa nije bilo primamljivo, počev od kombinacije boja (nismo svi ni žuti ni topli), preko pakovanja (često nepraktična kao što si i napisala, i za mene previše šarena) do spornog kvaliteta. Jedina njihova paleta kojoj nisam odolela je Boudoir Eyes, koja je poptuno van njihovih standarda (za divno čudo) i više nego solidnog kvaliteta. Girly brend – moj utisak.

  • November 21, 2016, 1:27 PM

   Pa hajmo reći da sasvim delim tvoj entuzijazam po pitanju brenda. Za kombinacije boja se potpuno slažem, prva paleta i vrlo draga srcu mi beše Naked Eyes koja se više ne proizvodi. Odlična kombinacija onih sivkastih taupe nijansi i rozikastih, vrlo romantična paleta koja je za razliku od današnjih, doslednih pojedinačnih nijansi. I eto baš ta Boudoir Eyes je meni vrlo zanimljiva kombinacija takođe

 • Mama jane
  November 21, 2016, 2:54 PM  Reply

  Odlican tekst i potvrda koliko se ukusi razlikuju. Meni su njihova pakovanja preslatka, ali ovu paletu sam ipak zaobišla pročitavši prethodno more recenzija, uglavnom negativnih. Šteta što je takav fail. Masakra BTS koju sam dobila u Grand Hotel Cafe paketicu je grozna. Nepigmentovana, jeste da lepo rasceslja trepavice, ali ništa sem toga ne radi. Sreća, pa nisam poletela da kupim full size.

  • November 22, 2016, 5:24 PM

   Hvala ti 🙂 Ah, svako prema svojim apetitima kao i uvek. Za maskare u ovim kompletima sam čula da se razlikuju u kvalitetu, kao da su ponegde stavljali stara mini izdanja koja nisu prodali. Možda će i kod mene biti takav slučaj, dok ne otvorim neću znati. Šteta je zaista jer ova paleta konkretno lako može da predstavlja dobru osnovnu skupinu zemljanih tonova sa zanimljivim momentima.

 • Andrea
  November 21, 2016, 6:00 PM  Reply

  Odlicna, detaljna, ozbiljna recenzija. Aj lav ju. ♥ Mada sam ja pristrasna, jer svakako zaobilazim ta infantilna, kjutsi pakovanja za “velike princeze” u sirokom luku (verovatno zato propustam i neke dobre proizvode). A Too Faced me posebno nervira sa svojim “jestivim” gimmicky paletama.

  • November 22, 2016, 5:28 PM

   Aj lav ju rajt bek bejb :* Uh uh, ne vuci me za jezik. Momenat jestivog me navodi na nervozna razmišljanja o tome za koje vrste budala prave sve ovo… Evo jedva čekam da uz kafu meznem Banana Date nijansu nom nom

 • November 21, 2016, 8:55 PM  Reply

  Mislim da nikada misi lepse izgledas, najozbiljnije sam pomislila da je jedan od onih reklamnih Bloglovin postova, kako savrseno delujes!

  • November 22, 2016, 3:59 PM

   Ne znam sta se desilo sa ovom porukom, sto su slova ovako permutovana XD
   Mislim da nikada ni si lepse izgledalaaaa!

   • November 22, 2016, 5:30 PM

    Anđo hvala ti na komplimentu <3 Uveravam te da je sve do fotografije, nisam ti ja nikakva posebna lepotica 😀

 • Selene
  November 28, 2016, 2:35 PM  Reply

  Mozes li da mi objasnis sta znaci ovo i da li si vec pisala post na tu temu? Jako me zanima kako se moze koristiti cuveni Duraline kao i Mac Fix+. Takodje sve pohvale za recenziju, tvoj blog citam iskljucivo zbog iskrenosti koja je danas retka. Svaka cast! Pozdrav

  • November 28, 2016, 5:17 PM

   Hvala Selena na ovakvim rečima 🙂 Pisala sam o tome sa čim i kako se koristi Duraline na ovom linku http://bit.ly/InglotMakeupLook. Vrlo je jednostavno, prosto se pomeša u željenom odnosu sa praškastim materijalom (pigmenti, senke, puderi i sl.) ili se njime razredi maskara, gel i tečni ajlajner, senka… Presovani i pečeni prah proizvodi se prosto “sastružu” iz kalupa i u vrlo maloj količini doda Duraline pa se dobro pomeša i spremno je za korišćenje. MAC Fix+ nije ni sličan Duraline medijumu, to je praktično tonik koji osvežava na primer suviše praškaste završnice, dakle Fix u nazivu ne dolazi od fiksirati, produžiti trajnost, već od popraviti, osvežiti. On se može uspešno koristiti sa senkama kako bi istakao pigmentaciju pogotovo kod sjajnih, gliter, svetlucavih senki i pigmenata tako što se prvobitno naprska na četkicu pa se zahvati proizvod i tako nanese na željeno područje. Suštinski se Fix+ može zameniti bilo kojim tonikom za lice na bazi vode i glicerina (što Fix+ plus i jeste) i dobiće se potpuno isti efekat. MAC u Pro ponudi takođe ima razne medijume za mešanje koji nam (ako ne grešim jer su Pro) nisu dostupni. Hvala ti što čitaš, mnogo znači podrška i kritika.

Leave a Comment