Estetika mirisa :: GIVENCHY Dahlia Divin Le Nectar de Parfum

Poslednja poslastica iz parfemske Givenchy porodice Dahlia Divin, lansirana je juna ove godine kao obećanje zlata u bočici. Opisan kao luksuzni, floralno gurmanski, čini se idealnim za jesen / zimu.

Ali, zamislite šetnju kroz stazu opalog lišća, umotani u toplu svilenu ešarpu sa kesom karamela u ruci. Polagani koraci na štiklama i uživanje u samoći, zalogaj po zalogaj, aroma vanile pruža očekivanu utehu. U šećernom oblaku ulećete u cvetnu baštu. Jasmin i akacija (mimoza), puderasti i topli zaokružuju odlaganu želju za većom dozom slatkiša. Pola kese karamela nestalo ja za tren, i samo još jedan zalogaj i još jedan… S po kojom ružom uz put, i buketom jasmina u ruci koji ste ukrali iz bašte, zadovoljno se smeškate što ste odlučili da ovaj dan odvojite za sebe. Mogli biste i sesti na onu drvenu klupicu i uživati u puderastim notama. Ruka po navici proviruje u kesu već skoro potpuno praznu i tada shvatate da ste se opet prejeli šećera.

Slatko žaljenje do kraja dana muči vas – da li da sebe prekorite ili da odlučte da je život jedan?

Givenchy Dahlia Divin le nectar de parfum

Ovakvo je mirisno putovanje kroz intenzivne gurmanske, pa ipak klasičnije i već viđene note. Poput YSL Cinema silina slasti govori o tome koliko je ovaj miris narcisističan (premda je Cinema na voćnoj strani) da ljudi mogu da vam se dive samo iz daljine. Tako snažna aura nije za male prostore i blizinu drugih ljudi. Pre nego što se zaputite na posao ili u pozorište sa ovom kompozicijom, radije je sačuvajte za hladne i tmurne dane i noći i duge šetnje – biće najbolji prijatelj.

Daleko od toga da ovo nije lep parfem, ali nije ni inovativan. Podseća me na jedan koji sam već imala i koji mi se nakon kraćeg vremena smučio zbog količine slasti koju emituje, međutim o kom je komadu reč nažalost još uvek ne uspevam da se prisetim. Mnogi se slažu da je ovaj miris najlepši u celoj Dahlia Divin kolekciji, a kao neko ko nije naročit ljubitelj ovako karakternog jasmina (koji karakteriše kolekciju), to ću i da potvrdim.

Givenchy je definitivno dao ideju kako da budete zlatna boginja tokom hladnih dana. Potrebno je ipak malo zrelosti za poneti ovako snažan buket – preko 25 godina ako ste ozbiljniji. Verujem da se lepo može naslojavati sa nekim notama ćilibara koji će dodati ozbiljnost i jačinu, dok bi maskulinost došla do izražaja kombinovanjem sa gorkim, citrusnim notama.

Gornje note: Akacija (Mimoza); Srednje note: Jasmin, Ruža; Bazne note: Vetiver, Sandalovina, Tonka, Vanila, Mošus

Da li volite slatke note? Koji parfem najradije nosite tokom jeseni?

novi-logo-ua-300px

Comments(7)

 • September 7, 2016, 11:52 AM  Reply

  Vrlo slikovit opis. Već imam ideju kako miriše ovaj miris.

  • September 7, 2016, 4:05 PM

   E pa Ljiljo hvala puno, ipak mi je to bio cilj… Iako je ovo samo moj doživljaj. Volela bih da čujem kako ga drugi doživljavaju.

 • isidora
  September 12, 2016, 9:16 AM  Reply

  imam taj parfem i prelep je, mozda neko ne voli kada ga previse stavim ali meni je toliko lep da ga prskam u velikim kolicinama hhahaha 😀

  • September 12, 2016, 4:59 PM

   Pa to je tako razumljivo Isidora, svako prema svojim apetitima 😀 Imam i ja primerke koji ne oduševljavaju okolinu, nikad doduše ne preterujem sa prskanjem, ali oni nekako uvek imaju glasnu auru da je jedan sprej i previše nekom. Nećemo prestati da nosimo ono što nas čini srećnima, samo možemo da probamo da doziramo.

 • Ket
  September 17, 2016, 8:49 PM  Reply

  Maestralno ste ovo sročili draga Nataša 😉

  • September 18, 2016, 9:46 PM

   Hvala puno draga Ket 🙂

 • Ket
  September 17, 2016, 8:49 PM  Reply

  Maestralno ste ovo sročili draga Nataša 😉

Leave a Comment