Guam vs. celulit :: studija slučaja

Pre nego što sam se upoznala sa Guam moćima, pre više od jedne decenije fantastično otkriće bio mi je Algotherm. Njih više nema kod nas, a tada sam se nekim čudnim putevima upoznala sa njihovim moćnim gelom protiv celulita na bazi algi. Taj gel je činio čuda bukvalno, a najsličniji je zapravo Guam proizvodima po gotovo svim stavkama.

Guam kompletan anticelulit tretman probala sam prošle godine i o tom iskustvu pisala u OVOM tekstu u kom možete čitati više i o celulitu generalno i opcijama za borbu sa istim. Od tada pa do danas probala sam nekoliko različitih rešenja iz Guam kuhinje, i među njima definitivno postoje razlike u efikasnosti kao i u praktičnosti. Pa ukoliko svoj problem sa omraženom napašću identifikujete sa mojim, predlažem da razmotrite moja iskustva.

GUAM anticellulite line anticelulit tretmani

Podaci o ispitaniku

Kod mene je centralni problem slaba cirkulacija, zadržavanje vode u organizmu pa samim tim i intenzivno oticanje. Hladniju polovinu godine provodim sedeći uglavnom, a s dolaskom proleća se aktiviram sve do jeseni. Celulit koji “gajim” je u drugom stadijumu – umereno vidljiv golim okom dok se u ležećem položaju ne vidi. Ne patim od viška masti i normalne sam telesne težine, a priroda mog problema je vodeni celulit (takav je baš zbog zadržavanja vode). Tu i tamo se nalazi po koji pukli kapilar na nogama i jedna uvećana vena u zatkolenoj jami. Kako sam peskaterijanac, veći deo godine ishrana mi je idealna, mediteranska.

Pošto ste se upoznali sa “ispitanikom” prešla bih na utiske. Ali pre svega toga da razbijem po koji mit – anticelulit tretmani ne “prže” celulit već podstiču eliminaciju problema koji ga je stvorio – pojačavaju slabu cirkulaciju, podstiču razgradnju lipida, pokreću eliminaciju zarobljene vode, utiču na poboljšavanje tonusa kože pa ona izgleda mlađe, privlačnije, sjajnije i čvršće. Dakle nije u pitanju nikakva magija i “spaljivanje”.

Fanghi d’alga GUAM Azione Rapida toplo blato

Toplo blato za 10 minuta

Najbolja stvar koju sam probala je Fanghi d’alga GUAM Azione Rapida blato koje ima delovanje od 10 minuta. Ovo je blato sa efektom zagrevanja, nanosi se na suvu kožu i nije potrebno nikakvo uvijanje u folije i oblačenje sauna pantalonica. Dovoljno je nakon tuširanja naneti ga u srednjem sloju, sačekati 10 minuta za koje vreme ćete osetiti blago peckanje (ništa neprijatno) i isprati (hladna voda je moja preporuka).

Fanghi d’alga GUAM Azione Rapida toplo blato

Miris dolazi od visoke koncentracije algi. Posle njega možete krvotok dodatno podstaći nanošenjem hladne kreme protiv celulita. Preporučena je upotreba svakog trećeg dana, odn. prema uputstvu u pakovanju. Nakon mesec dana se vide značajni rezultati – odličan tonus kože, smanjen celulit količinski i na oko, savršena cirkulacija i odsustvo zadržavanja vode. Savršeno za brze rezultate, a ključ je redovnost i posvećenost.

GUAM Britannia Dren plus

Napitak za drenažu

GUAM Britannia Dren Plus je idealan napitak za drenažu. Unutra su alge, zeleni čaj, ekstrakti biljaka i čine napitak blagog voćkastog osvežavajućeg ukusa. Kutija sadrži 30 kesica za 30 dana, a preporučljivo je piti ga maksimalno tri meseca u kontinuitetu nakon čega sledi pauza od dva meseca. Sadržaj kesice se razblaži u količini od 1 litra vode i trebalo bi da vam zameni sve napitke tokom dana osim vode, svežih nezaslađenih voćnih napitaka, čajeva. Jedna kafa dnevno vas neće ubiti, ali ako želite da vam se kupovina ovog napitka isplati morate izbaciti sve gazirane, zaslađene i alkoholne napitke. U suprotnom nisam sigurna da će biti efekta. A efekat je regulacija i izbacivanje viška vode u organizmu, oseća se opšta rasterećenost i nema težine u nogama i slično. Svakako veoma zdrava i korisna stvar, a meni neophodna tokom vrućina jer tada otičem. O neprijatnom ukusu nema reči, dakle nikakve neprijatnosti ne dolaze u obzir. Detoksikacija je zavodljiva reč, ali za to su zaduženi bubrezi i jetra bez obzira šta alternativa tvrdila. Upotreba ovog napitka ubrzava i pojačava efekte anticelulit krema i tretmana.

Fangocrema GUAM topla blatna krema Fanghi d'alga GUAM Azione Rapida toplo blato

Topla blatna krema

Ono što sam mesec dana ovog proleća testirala u paru sa Branom Kostić, urednicom lepote u Elle magazinu, bila je vrlo izdašna krema sa efektom zagrevanja. GUAM Fangocrema je blatna krema koja se koristi poput bilo koje kreme što je vrlo praktično. Miris je lep, biljni, tekstura je prilično tečna i gelasta, lako se aplicira ali se ne možete obući odmah po nanošenju. Potpuno se suši nakon 10tak minuta nakon čega ostaje pomalo lepljiv film koji se opet gubi nakon dodatnih 10 minuta. Za to vreme, postepeno dolazi do željene reakcije na koži – ona se zacrveni, počinje brzo da se zagreva, baš intenzivno i to bez peckanja. Taj efekat traje oko 20 – 30 minuta nakon čega se sve vraća u normalu. Osetićete naglo jurcanje krvi u tretirano područje, kod mene je reakcija bila na nivou celog organizma.

Fangocrema GUAM topla blatna krema

Efekat ove kreme je manji na celulit koliko na tonus kože. Vidljivost celulita je malo manja, ali je koža znatno čvršća i lepša, zategnutija. Prednost ove kreme je što traje bar dva meseca (za zonu butina), što je više od procenjene trajnosti. Jedinu zamerku ovoj kremi koju bih imala da uputim je čudna rekacija sa mojom kožom pri čemu se oseća miris spaljene kože nakon što se preparat upije. Znam samo da su me svi čudno gledali kada sam objašnjavala ovo, jer se kod moje drugarice iz para ovo nije desilo… Pa ne mora ni vama. Svakako ništa strašno, a ja sam malo osetljivija.

Fangocrema GUAM Fresco hladna blatna krema, Fangocrema GUAM Notte topla blatna krema za noć

Toplo – hladna šok terapija

Dve kreme koje sam koristila u paru prošle godine dale su neke vrlo blage rezultate. Prema preporuci terapeuta koristila sam Fangocrema GUAM Fresco sa efektom hlađenja i Fangocrema GUAM Notte sa efektom zagrevanja za noćni period. Nisam ljubitelj hadnih krema i pored toga što imam malo problema sa kapilarima, jer ne primećujem učinkovitost kod sebe. Pošto sam naizmenično koristila toplu i hladnu blatnu kremu to je povoljno uticalo na cirkulaciju. Verujem da bi se mnogima dopao efekat hlađenja kod zelene tube po ovim temperaturama, a pritom je tu i fini miris mentola. Ove tubice nisu izdašne, dve nedelje je neki optimum potrošnje za područje butina. Na mene nisu ostavile specijalan utisak i definitivno ima mnogo efikasnijih sredstava.

Moj izbor vredan svakog dinara je toplo blato sa brzim delovanjem u paru sa napitkom za drenažu i tu bih stavila tačku. Na test ću staviti i neka hladna blata – GUAM Seaweed Mud Cold Formula i Seaweed Mud Tummy and Waist, taman ne bih li se demantovala eventualno za hladne varijante. O tome ćete čitati u ažuriranom članku kada se slegnu utisci.

Imajući u vidu brojnost proizvoda nisam kačila sastav, pa ukoliko želite da to ipak uradim pišite mi. A šta ste vi probali i zavoleli iz GUAM familije?

novi-logo-ua-300px

Comments(3)

  • July 3, 2016, 2:02 PM  Reply

    Joj od 12-13 godine “negujem” ozbiljnu kolicinu celulita, koji sada imam svuda ( izmedju ostalog i na nadlakticama). Nema sta nisam probala, ali uglavnom se razocaram. Cak ni cuveni Elancyl mi nije bas mnogo pomogao ni razni tretmani. Post ti je odlican, pun detalja i delovala si na mene motivirajuce, i kako Guam nikada nisam probala, sada cu. Napitak mi deluje interesantno takodje

    • July 3, 2016, 2:38 PM

      Eh, pa kad je celulit uporna napast protiv koje se moramo uporno i bez prekida boriti. Kada je genetika u pitanju često ništa ne pomaže 🙁 Za ultrazvučne tretmane sam sigurna da daju odlične rezultate, dok kozmetika može u najboljem slučaju da se izbori sa početnim stadijumima celulita i da lepo koriguje izgled kože i čvrstoću. Biti uporan i delivati sistemski je najteže ali jedino daje rezultate. Nadam se da ćeš imati više sreće sa Guamom 🙂

Leave a Comment