Foreo LUNA Pro :: Od rutine do rituala

Istraživanje efikasnih, a neagresivnih čistača za lice je bila i ostala jedna od mojih najvećih pasija. Nije to samo stvar higijene, već preduslov svake dalje nege. Ponajviše zbog toga što je moja koža mešovita i senzitivna, pa se suočavam sa bržim stvaranjem mrtvih ćelija (koje blokiraju pore), kao i nepredvidivim reagovanjem na poznate i nepoznate stvari. Zbog prvog dela moje prirode potreban mi je piling u čestoj upotrebi, a zbog drugog dela mehanički pilinzi su isključeni i za izbegavanje. Ali, šta ako postoji jedan uređaj, jedan beauty gagdet, koji može da dubinski čisti kožu, obavlja temeljan neabrazivni piling i povećava tonus kože, sve u isto vreme?

Svi smo u nekom momentu makar čuli za uređaje sa četkama koje vibriraju, pulsiraju, rotiraju se i tako dubinski čiste. Najviše se preporučuju kod masne i mešovite kože, međutim tokom vremena pojavile su se primedbe korisnika da su četke grube, da se javljaju popucali kapilari, da se akne šire, a pre svega se javljaju razni oblici iritacija. Ovakvi uređaji su obično veoma skupi, pa se rizik ne isplati čak ni ako odlično poznajete svoju kožu. Lično, oduvek su me odbijali ovakvi uređaji i nisam se usudila da ih probam. No ideja o toj moćnoj Foreo “četki” beše privlačna baš zbog tih nežnih zaobljenih silikonskih završetaka koji, pretpostavila sam, ne mogu da mi usput i oštete kožu. Zato je malo reći da sam bila iznenađena i oduševljena kada je Foreo stigao i u Srbiju.

Ovo je uređaj koji funkcioniše po principu transdermalnih zvučnih pulsacija. Zadatak mu je da čisti kožu stimulišući pore na izbacivanje sadržaja (dubinsko čišćenje), balansiranje proizvodnje sebuma, poboljšavanje mikrocirkulacije masažom, ali i borba protiv ubrzanog starenja. LUNA Pro uređaj namenjen je svim tipovima kože zahvaljujući pametnom rasporedu silikonskih završetaka na strani namenjenoj čišćenju. Druga strana uređaja posvećena je tretiranju finih linija i bora, kako postojećih (korekcija), tako i potencijalnih (prevencija). Specifičnost uređaja leži u tehnologiji, materijalu od kog je izrađen i odsustvu potrebe za menjanjem četke. Kreiranjem se vidno vodilo računa o osetljivoj koži za koju je preporučljiv.

Foreo LUNA Pro

Put od rutine do rituala

Prve nedelje korišćenja (dva puta dnevno, oba moda) izgled kože se vidno izmenio, a prve znakove promene sam uočila nakon petog dana. Posle druge nedelje posetila sam i kozmetičarku koja mi je pohvalila tonus i čistoću pora (znajući da ne smem da primenjujem komedoekspresiju). Budući da je kod mene orožavanje (keratinizacija) kože ubrzano (masnoj koži fale enzimi koji pokreću deskvamaciju orožalih ćelija pa se one gomilaju i zapušavaju pore, te nastaju upalni procesi) potrebno mi je često pilingovanje koje volim da obavljam hemijskim putem (voćne kiseline) jer mehanički pilinzi nisu pogodni za nivo hipersenzitivnosti moje kože. Foreo LUNA Pro na dnevnoj bazi u potpunosti uspeva da obavi funkciju nežnog pilinga i ne samo to već i da smanji vidljivost pora i mitisera.

Prvo što se primeti prilikom upotrebe Lune je luminoznost kože. Postoji i osećaj punoće, kao i osećaj da proizvodi bolje penetriraju pogotovo ako se za to koristi anti-age strana uređaja. Čistoća kože odn. pora osim što se postiže veoma brzo, temeljna je i nakon upotrebe nema reziduala nečistoća. Svakako, veoma je bitno i kakvo sredstvo se koristi uz Lunu, ali je svakako samo čišćenje efikasnije bar nekoliko puta u odnosu na čišćenje rukama.

Efekat masaže zapravo nije efekat već činjenica. Bilo da ste u procesu čišćenja ili anti-age stimulacije, Luna obavlja savršenu masažu, podsticanje krvotoka i limfotoka. Kada smo kod limfotoka želim da napomenem da se ne zadržavate u predelu limfnih čvorova ispod uha i na vratu, pogotovo ne na visokom intenzitetu rada uređaja, da ne bi došlo do oticanja i bolova.

Nakon mesec i po dana sam imala nezgodu gde mi je vodena para stvorila eritem, zapušile su se znojne žlezde i postojeće bubuljice u odlasku su se dodatno iziritirale, vratile i uporno stajale dok nisam odlučila da napravim pauzu sa korišćenjem Lune jer sam posumnjala da mi ona otežava situaciju. Bilo je dovoljno dva dana da se lice umiri i upale povuku. Sve to me je navelo na razgovor sa dermatologom i zaključak da Luna, koliko god bila neabrazivna, nežna i prijateljska prema koži, kada su upalni procesi u pitanju najpametnije je izbegavati bilo kakvo trenje u području koje je pod upalom.

Posmatrajući uređaj sa distance od preko tri meseca koliko ga testiram, mogu da zaključim da je LUNA Pro odličan uređaj za čišćenje kože koji ima dodatne benefite po istu, ali da za hipersenzitivne tipove nije neophodna svakodnevna upotreba. Trenutno je koristim svaki ili svaki drugi dan, jednom dnevno i lice ponovo reaguje pozitivno. Ko ima veoma problematičnu kožu i intenzivne akne, ne bi smeo da koristi bilo kakva mehanička sredstva koja će samo pogoršati stanje, a konsultacija sa dermatologom je neophodna.

Foreo LUNA Pro

Tehničke karakteristike
Foreo LUNA Pro je uređaj za čišćenje i masažu kože pomoću Dual T-Sonic tehnologije (transdermalne zvučne pulsacije dva motora) sa dva moda delovanja (dve strane uređaja).
Mod čišćenja emituje 8000 pulsacija u minutu za dubinsko i nežno čišćenje.
Anti-age mod emituje pulsacije niže frekvencije za tretiranje bora i finih linija stimulacijom proizvodnje kolagena.
Omogućeno je 8 nivoa intenziteta pulsacija.
Uređaj je napravljen od medicinskog hipoalergenog silikona bez ftalata. Vodootporan je, otporan na bakterije i potpuno neporozan. Predviđeno je do 450 korišćenja sa samo jednim punjenjem baterije. Ne postoji potreba za zamenom četke.
Neabrazivna silikonska površina sardži preko 800 silikonskih završetaka podeljenih u 4 zone za svaki tip / stanje kože. Na uređaj se dobija 2 godine totalne garancije (potpuna zamena proizvoda), odnosno 10 godina garancije kvaliteta (50% popusta na zamenu uređaja u narednih 8 godina).
LUNA Pro napravljena je od mekšeg silikona u odnosu na prethodne verzije Lune.
Uz uređaj se ne smeju koristiti proizvodi koji sadrže silikone, mikrogranule i glinu da ne bi došlo do oštećenja materijala.

Foreo LUNA Pro

Sredstva za čišćenje uz Foreo LUNA Pro uređaj

Logona pena (recenzija OVDE) – ova pena je veoma fina i blaga po kožu, međutim u paru sa Lunom ne dobija se bolji učinak;

Weleda kupka od nevena za bebe – moj lični eksperiment sa nečim što bi ličilo na gel za umivanje (koji ne koristim nikada) i moram da priznam da sam ovu kombinaciju verovatno najčešće koristila jer obožavam efekat. Ne preporučujem da sledite moj primer jer ovo nije proizvod namenjen za lice iako je namenjen za najnežniju kožu glave i tela beba. Kupka je kremasta, veoma blago peni i ne dehidrira kožu;

Dr. Hauschka mleko za čišćenje – omiljeno mleko za čišćenje i uz LUNU Pro pokazalo se još boljim. Najuočljiviji efekat je prisutan kod uklanjanja šminke;

Biotherm balzam za čišćenje (mini recenzija OVDE) – Ovaj čistač je i inače vrlo temeljan i lak za uoptrebu pa je LUNA Pro samo doprinela u svojstvu brzine, ali i u odsustvu potrebe da se upotrebljava topao peškirić za uklanjanje balzama (iako i dalje ova tehnika nema premca, mada nije preporučljiva za svakodnevnu upotrebu). Nakvašenja LUNA Pro čini da se balzam emulzifikuje i savršeno klizi preko kože;

Lierac ulje za čišćenje – relativno nov preparat u mojoj rutini koji gotovo da ne izgleda kao ulje, već pre kao gel po teksturi. Uz Luna uređaj čišćenje je brže sa ovim uljem, lakše se spira sa kože i uklanjanje šminke je moguće bez reziduala. Takođe jedna od omiljenih kombinacija.

Dakle imamo 5 vrsta čistača – penu, “gel”, mleko, balzam i ulje.

Foreo LUNA Pro

Druga strana Lune namenjena je borbi protiv preranog starenja. Niske frekvencije pomažu penetraciju preparata i stimulišu proizvodnju kolagena. Dovoljno je prisloniti uređaj na ugrožena područja (nazolabijalne bore, bore mrštilice, svračije noge, čelo) preko seruma, ulja, kreme, i uživati u senzacijama.

Naravno, ove benefite niko nije u stanju da vidi odmah (ikad?), ali bi u teoriji trebalo da pomažu. Ono što je sigurno to je da je upijanje preparata zaista brže i lakše, a masaža definitivno opuštajuća i prijatna na psihofizičkom nivou. U tom smislu daću preporuke preparata kao i neka ograničenja.

Foreo LUNA Pro

Sredstva za negu uz Foreo LUNA Pro uređaj

Serumi na bazi vode koji se promptno upijaju nisu pogodni za upotrebu sa Lunom koja će zapinjati o kožu, a sredstvo je svakako već penetriralo. Primer su Dr. Hauschka Night Serum, Lierac Mesolift Serum, Weleda Nar Serum;

Ulja, emulzije, uljani serumi (aplikuju se na vlažnu kožu) su idealni za upotrebu sa Lunom koja značajno pojačava upijanje. Ja sam probala sa Weleda divlja ruža ampulama, Alverde divlja ruža uljem, Koozmetik R serumom, Dr. Hauschka Normalizing Day Oil uljem, razna bazna ulja – ulja su ulja i nema razlika šta god koristili, a ja sam za biljne varijante;

Dr. Hauschka maske za lice – na bazi su biljnih ulja i kako se nanose na celo lice i ne ispiraju već se samo uklanja višak nakon 20tak minuta, umesto otklanjanja viška (pod uslovom da viška ostane) Foreo LUNA Pro se pokazala odličnom u podsticanju dodatnog upijanja maske uz masažu što prija više nego što možete da zamislite;

Kreme za negu očne regije koje su balzamaste, jače mnogo brže i lakše prodiru u kožu i pritom masaža otklanja otok i podstiče mikrocirkulaciju. Vodite računa da na ovoj regiji smanjite intenzitet rada bar duplo jer je koža oko oka veoma tanka i osetljiva.

Foreo LUNA Pro

PakovanjeForeo LUNA Pro Upotreba

Foreo LUNA Pro je malena i lagana iako najveća od svih postojećih Foreo uređaja. Uz uređaj dolazi punjač za bateriju (mada ćete zaboraviti kada ste zadnji put punili istu), torbica za čuvanje, sva potrebna dokumentacija i naravno kod za registrovanje uređaja i garanciju.

Ukoliko želite da znate kako aparat funkcioniše i kako se upotrebljava kliknite na sliku desno.

Gde i kako probati / kupiti?

Generalni zastupnik za Foreo u Srbiji je kompanija Hilife, a u njihovom showroom-u možete kupiti i prethodno isprobati Foreo LUNA Pro aparat, kroz besplatan mini tretman lica. Ukoliko želite da isprobate uređaj, jednostavno se najavite putem telefona ili elektronske pošte.

Cena je trenutno 25600 rsd i toliko će iznositi do 1. septembra kada se završava promotivni period. Inače je cena ovog uređaja u svetu 300 američkih dolara.


Ovom prilikom, u saradnji sa Hilife-om, dodeliću 10 vaučera koji omogućuju mini tretman i popust na sve Foreo uređaje u iznosu od 2500 rsd.
U komentaru ostavite ime pod kojim me pratite na Facebooku ili Instagramu. Ukoliko ne volite društvene mreže i pretplaćeni ste na postove putem e-maila, napomenite mi to u komentaru ako želite da dobijete vaučer. Smatram da je to odlična prilika da proverite da li vam Luna odgovara, što značajno olakšava donošenje odluke o eventualnoj kupovini. Sledeća sreda 22. juna u ponoć je poslednji momenat da se prijavite.


Kakva su vaša iskustva sa aparatima za čišćenje lica i da li ste imali priliku da koristite neki Foreo uređaj?

novi-logo-ua-300px

novi-logo-ua-300pxnovi-logo-ua-300pxnovi-logo-ua-300pxSave

Save

Comments(30)

 • Natasa Glisic
  June 15, 2016, 3:58 PM  Reply

  Natasa Glisic na fejsu
  @natasaglisic84 na instagramu

  • Natasa
   June 16, 2016, 8:44 AM

   Da dodam
   Nisam koristila ništa od uređaja, jedino spuzvice i tako to, baš bih volela da ga imam i sakupljam parice!

   • June 16, 2016, 10:07 PM

    I ja sam do sada uglavnom razne vrste sunđera i mekih materijala.

 • Jovana Travar
  June 15, 2016, 4:12 PM  Reply

  Igram se 🙂 Fb: Jovana Spasic Travar
  Ig: jovana.beba88 Nisam se nikad susretala sa Foreo aparatima.

 • Jovana
  June 15, 2016, 4:46 PM  Reply

  Jovana Stankovic odlican post.

 • SandraK
  June 15, 2016, 6:00 PM  Reply

  Sjajno zvuči!
  Sandra Knežević Ex Stanišić na FB

 • andrea
  June 15, 2016, 7:14 PM  Reply

  meni ne treba vaucer. *-) treba mi da uvezu jos neku verziju forea (osim pro),ali svakako planiram prilikom prvog narednog putovanja, da izbunarim foreo mini (cini mi se da je cena pristojna skroz). btw, imam clarisonic, koza mi je mesovita ali moze svasta da istrpi. opet, ne koristim ga svaki dan vec 3x nedeljno max. i koristim samo cetku za osetljivu k. jer su ove ostale budi bog s nama.

  • andrea
   June 15, 2016, 7:19 PM

   prirodno, zaboravila sam da na napisem ono zbog cega sam uopste krenula da komentarisem. recenzija je odlicna. nacitala sam se o foreu (sto hvalospeva, sto prevrtanja ocima) i svidja mi se sto je kritika detaljna, informativna, nama padanja u nesvest i malo me je ucvrstilo u uverenju da je ovo korisna stvar. ali pro verziju sigurno ne bih uzimala.

   • June 15, 2016, 7:25 PM

    Hvala ti Andrea, trudila sam se da budem detaljna ali da ne udavim. A i trudim se da ne budem teatralna 😀 Elem, da svakako korisna stvarčica, a Pro iako je kvalitetnija naprava od ostalih verzija (zbog dva motora i mekšeg silikona) nisu ni ostale daleko od nje, zapravo su prema onom što sam ispipala i probala sasvim slične.

  • June 15, 2016, 7:21 PM

   😀 Osim Pro uvezli su i Lune 1 i 2, Mini, biće i Play i Go (najverovatnije), Iris je u planu koliko znam. E sad, clarisonic nisam probala i skoro sasvim sam ubeđena da i ne bih znajući sebe i svoju kožu. Dovoljno je da nanosim kremu na lice i da se zacrvenim na narednih par minuta. Tako da ni ne pomišljam 😀

  • andrea
   June 15, 2016, 9:39 PM

   what? vec sad imaju i druge modele? ja sam mislila da imaju samo pro. ¯\_(ツ)_/¯ never mind, u julu im idem u postojbinu pa valjda nadjem tamo.

   • June 16, 2016, 10:01 PM

    Da, da 😀 Sada su tu i ostali modeli. Javi molim te ako nabaviš, šta si uzela i utiske.

  • andrea
   June 17, 2016, 6:02 PM

   hehe, vazi. 🙂 btw, u pravu si, odgovorili su mi da nemaju samo pro, ali web prodavnica je jos u pripremi pa zato za sada nema i drugih verzija na sajtu (bice uskoro).

  • andrea
   June 22, 2016, 9:30 PM

   ej, opet ja… otvorili su web shop i neizdrz! ja vec vidim da ovo mora odmah da se kupi! ako ti se nije vec nakupilo 10oro ljudi i ja bih da se prijavim za vaucer. pratim te preko maila tj. preko feedly-ja posto drustvene mreze bojkotujem.

 • stana
  June 15, 2016, 8:06 PM  Reply

  Stana Injac na FB

 • June 16, 2016, 1:01 AM  Reply

  Clarisonic i slični aparati sa četkama me nikad nisu interesovali, ali posle tvoje i Anine (2 Cats) recenzije moram da priznam da me je Foreo Luna Pro zainteresovao 🙂

  • June 16, 2016, 10:04 PM

   Preporučujem ti da isprobaš 🙂 Veoma je prijatan osećaj na koži (više od toga, da budem iskrena).

 • June 17, 2016, 11:33 AM  Reply

  Fb: Teodora Djordjevic
  IG: lolin svet

 • Biba
  June 19, 2016, 1:09 PM  Reply

  Divna, kratka, jasna recenzija 🙂
  Planiram kupnju Foreo Luna Pro i vaucher bi mi bio spas. Pratim te kao : Bi Ba na FB 🙂

 • Jasmina Stankovic DeCuir
  June 22, 2016, 8:54 PM  Reply

  Odlicna recenzija…. a tek fotke!!!! 🙂
  P.S. Ne ucestvujem u igri, ali sam morala da ostavim komentar

 • June 24, 2016, 2:48 PM  Reply

  Jaooo Foreo, sve mi se vrti u glavi od njega. Imam utisak da bi mi više odgovarao od Clarisonic-a, a opet, cena je upravo ono što me odbija. I nekoliko puta se zalećem i sve se lupim po prstima kao sačekaću još neki utisak, ne moram da se istrčavam. Gledala sam baš skoro, možda odmah nakon tvoje recenzije, pomislila sam da su uvezli play(kapiram da bi mu cena bila prihvatljiva za neko upoznavanje

  • June 24, 2016, 2:50 PM

   nastavak^ — sa takvim tipom uređaja), međutim, to je bio mini, tako da još uvek čekam da uvezu play 😀 Videh da ih ima i na feelunique tako da možda i odatle poručim, razmisliću još, ne žuri mi se 😀
   Odlična je recenzija, fotografije savršene kao i uvek, i sve je na visokom nivou kao što si me i navikla 🙂

   • June 24, 2016, 3:37 PM

    Znaš šta je fora, taj Play neće ti večno trajati. Ima ogreničen vek jer mu se ne može puniti baterija, posle toga možeš da se slikaš. Foreo mini je po meni kul investicija sasvim. Bolje probaj, vidi, ili strpi se za play pa kako god. Cena visoka, znam, ali kad pogledaš da posle nemaš ulaganja nikakva (zamena četki i sl.) vrlo je racionalno. I hvala ti puno Lena 🙂 znaš da to cenim jako <3

 • andrea
  June 30, 2016, 7:15 PM  Reply

  uzela danas Mini u Pozeskoj, izaslo me je 8800, to je cena sa vaucerom (inace je 11300 ali ne znam je l i to promotivna cena ili ce biti skuplje od 01.10.). za sada mogu samo da kazem da je stvarno dosta neznije od Clarisonica. probala sam ga sa Natura Siberica penom ali mislim da je mozda bolja kombinacija Foreo + ulje/serum. uz ovaj se ne dobija torbica btw, to me trenutno najvise nervira. x-(

  • July 1, 2016, 4:31 PM

   Mislim da je samo Luna Pro na akciji, a da su ostale po punoj ceni. Iskreno ti preporučujem da probaš sa nekim mlekom za češćenje, to mi je možda i najbolja opcija. Samo što Mini nema iza perforaciju za čišćenje već za pilingovanje, ali kapiram da i to može da posluži dobro za masažu / upijanje proizvoda (bar bih ja tako uradila). Ah torbica 😀 to je bar problem koji se može lako rešiti snalaženjem sa strane. Nego da li ti dobro čisti?

  • Andrea
   July 2, 2016, 10:39 PM

   Pa meni se svidja kako radi. Najvise buni sto ti zapravo ne vidis nista konkretno, ne vidis kako se ti “pipci” mrdaju, ali ni kod Clarisonica ne vidis to famozno pulsiranje a lice bez diskusije izgleda bolje. Jednom sam nedelju dana napravila pauzu i tek tada videla koliko znaci redovna nega. Cim se prepustim majci prirodi imam havariju na faci. Probala sam Foreo i sa uljem i to mi je super.

   • July 3, 2016, 2:32 PM

    Jeste, pulsacije su suviše “brze i sitne” da bi se baš primetilo, ali se sve oseti. Baš mi je drago da ti se i Foreo dopada, baš sjajno održava kožu 🙂

Leave a Comment