Beauty Blender :: original, blusher i mini + poređenja

Otkako se pojavio magični sunđer Beauty Blender pojavile su se nebrojene replike, što u drugerijskom, što u profesionalnom rangu. Prednost sam dala pristupačnijim varijantama brendova Real Techniques, Cala, Aura i sl., uverivši se da ovako oblikovan sunđerasti aplikator ima velike prednosti nad četkama u nekim slučajevima. Ali, kao što ništa nije savršeno, i ovi aplikatori imaju svoje mane. Iako se blendanje proizvoda, neprimetnost kamuflaže na koži, pojačano pokrivanje i prirodniji finiš postižu lako i brzo, ovi sunđeri pate od potrebe za čestim menjanjem zbog higijenskih standarda, teže se čiste, duže suše i skloni su lomljenju ako je materijal krt.

beauty blender original, beauty blusher, micro mini

Nama su dostupne tri veličine Beauty Blender aplikatora – original (klasična veličina), najnovija beauty blusher (duplo manja od original) i micro mini (malecna verzija). Napravljeni su od istog materijala iste poroznosti – uobličena pena bez lateksa koja nakvašena značajno uvećava zapreminu, vrlo mekana ali zadržava oblik i jednostavna je za rad. Budući da je optimalno porozna, ne ostavlja trag za sobom, brzo se suši i nije sklona oštećenjima od noktiju, prilikom pranja i sl. Istina, teže se čisti, a boja se spira svakim pranjem, što je ujedno i jedina mana (koja meni možda i previše smeta). Kako se može primetiti na fotografijama crvenog red carpet edition Beauty Blendera, on beše potpuno crven na početku, međutim vremenom je stigao do bledo narandžaste nijanse. Bez obzira koliko puta ga ispirala i koristila, tokom pranja on ispušta boju. Isto se dešava i sa mini varijantom (na fotografijama je jedan korišćen redovno i drugi koji nije nikada korišćen, a kako je boja prilično svetla, razliku u nijansi senzor nije uspeo značajno da zabeleži). No bez obzira na to, nepobitna je činjenica da im dajem prednost u odnosu na jeftine replike.

beauty blender original vs. cala

Cala ne drži formu u mokrom stanju (ništa drastično), veoma je gladak i malo tvrđi od Beauty Blendera, ne uvećava se dovoljno. Takođe, prilično je otporan na oštećenja, lako se čisti i ne spira mu se boja. Teže prilazi pregibima u predelu oka i nosa, a oblik sunđera po mom mišljenju nema opravdanje.

beauty blender original vs. aura

Aura sunđer je izuzetno kratkog roka trajanja jer je drastično osetljiv na oštećenja. Materijal je vrlo krt, no to obezbeđuje čvrstinu i formu. Lakši je za pranje i odličan za rad dok se ne ošteti, što se desi nakon prvog pranja nažalost. Oblika je gotovo identičnog, ali malo krupniji, mada nakon što se nakvasi manji od Beauty Blendera.

Real Techniques nerado spominjem jer je toliko kotraverzan. Svaki primerak je drugačiji, a najčešće je nesnosno trd, nemoguć za ceđenje, krt i kako ga iscedite i ostavite takvog ćete ga zateći suvog. Oblikuje se kao glina, i kada je suv potpuno je neupotrebljiv i tvrd kao kamen. Iako ima zgodnu površinu (zaravan) koja je uistinu sjajna ideja, realizacija je zakazala. Možda je sada ustaljena proizvodnja, ali ja sam od njega odustala zbog nedoslednosti poodavno.

beauty blender micro mini

Micro.mini Beauty Blender je izuzetno malen, ali vrlo zgodan za upotrebu na pregibima lica, detaljisanja i tačkanja, nanošenje korektora i ciljane sitne kamuflaže. I to sve puta dva, jer u pakovanju dolaze u paru. Nije neophodan, pogotovo jer ga je lako izgubiti i slučajno baciti, ali veće verzije Beauty Blendera svakako već mogu prići svim delovima lica.

beauty blender original, beauty blusher, micro mini

Beauty.Blusher je najnovija veličina, dolazi u sivoj boji i nisam primetila ispiranje. Vrlo je lepe veličine (malo manji od Aurinog u suvom stanju) i zgodan je za senčenje, rumenilo, korekcije tena, mada, zapravo se može bez problema koristiti za šta se koristi i original veličina.

beauty blender original, beauty blusher, micro mini

Prednost im dajem zbog trajnosti i performansi. Vrlo lako se može desiti da jeftinije varijante ipak ostave tragove nanošenja, da se oštete i potpuno promene performanse. Veličina original Beauty Blendera u sklopu sa savitljivošću i mekoćom leži perfektno u ruci, čak je i primetno lakši od pobrojanih replika. Manje vode zadržava i samim tim manje proizvoda upija, pa se neće dešavati čudne stvari gde se odjednom pojavljuju kapljice vode na licu, puder se neravnomerno nanosi i pigmentacija mu biva slaba. Beauty Blender je uvek i svaki isti, bez greške i alat je na koji se može osloniti.

Mogu se naći u Sephora radnjama, a nova Blusher varijanta biće dostupna od 16. maja po ceni od 2100 rsd.

Kakva su vaša iskustva sa Beauty Blenderom i sa ostalim wannabe primercima?

novi-logo-ua-300px

Comments(16)

 • Ana tesic
  April 21, 2016, 10:23 AM  Reply

  Otkad imam BB mislim da puder nisam nanela cetkom, rekla bih da to dovoljno govori o njemu :)Plus ga koristim i za setovanje,konturisanje,rumenilo itd. Probala sam neke replike, cak i Diorovu varijantu, ali uvek ima razlike u odnosu na original tako da vise ne menjam 🙂

  • April 21, 2016, 11:29 AM

   Nema šta, ovi sunđeri su fenomenalni. Volim da kombinujem sav alat koji mi je dospupan, ali istina je, sa njim je moguće sve uraditi na licu i to u nestvarno kratkom roku. Nisam našla podatak da je iko uspeo u potpunosti da replicira materijal koji BB koriste, iako se čini da nije neki poduhvat to uraditi. A smatram da uspeh upravo leži u materijalu, uz oblik naravno.

 • April 21, 2016, 11:43 AM  Reply

  Moram da priznam da je meni Real Techniques najbolja zamjena,cak ga koristim i vise buduci da ima bolji oblik…kupila sam cak 4 RT spuzvice u sve su istog super kvaliteta…nadam se da necu naici na primjerke o kojima pises 🙂 pozdrav

  • April 21, 2016, 11:49 AM

   Ti primerci su bili aktuelni na samom početku pa kroz narednih godinu dana bar. Dešavalo se da dobijem iskrivljen suđer ili pak na oko sasvim kako treba, ali avaj, čim se pokvasi – tuga. Opet bilo je i normalnih primeraka. Moguće je da su ustalili proizvodnju, pa da za ovim mojim iskustvima nema bojazni. A da, zaista je taj oblik odličan i kad bih mogla da vratim poverenje u RT koristila bih njega i BB samo.

   • April 21, 2016, 11:54 AM

    Ja svoje narucujem na njemackom Amazonu a zadnje dvije sam kupila u Austrijskoj drogeriji Douglas…stvarno se vise isplate od BB jer je cijena cetiri puta niza.A i cinjenica da RT ne ispusta boju kod pranja je samo dodatni plus

    • April 21, 2016, 12:07 PM

     Uvek sam naručivala sa feelunique shopa. Sve se slažem sa tobom, ali sam prosto završila sa kockanjem. Više su me koštali kad pogledam jer su uglavnom bili neispravni.

 • April 21, 2016, 12:38 PM  Reply

  Probah i ja par verzija ovih sunđerčića i potvrđujem da su ovi ubedljivo najkvalitetniji, materijal je jednostavno bolji i otporniji. Micro mini me baš mami jer mi samo on nedostaje 🙂

  • Ana Tešić
   April 21, 2016, 12:51 PM

   Mene, ne znam zašto, mami ovaj novi za rumenilo 🙂

   • April 21, 2016, 1:09 PM

    On je stvarno zgodnih dimenzija za rumenilo, konture… Ali i za manja lica i veću preciznost. S njim se lakše radi setovanje, kuvanje, hajlajt…

  • April 21, 2016, 1:07 PM

   Mali su, slatki su, ali nikako neophodni 😀 ali, naravno da razumem potrebu…

 • April 21, 2016, 4:42 PM  Reply

  Ja odavno koristim Ebelin verziju ovih sunđerčića i vrlo sam zadovoljna. Bazu i korektor nanosim isključivo njime, a za ostalo imam četkice. Verujem da je originalni Beauty Blender zaista mnogo bolji, ali ja sam za sada jedino probala Ebelin i toliko se dugo i dobro družimo da stvarno nemam na šta da se požalim. Bojim se da probam originalni da ne bih sebi pokvarila mišljenje o ovom pristupačnom!

  • April 21, 2016, 10:48 PM

   Sećam se kako je za Ebelinom vladala pomama, pa su onda pokvarili skoro materijal. Ne znam da li su vratili na staro u međuvremenu? Imaš li ti iskustva s tim promenama? A ta bojazan nemoj da te muči jer sve ima svoju cenu, mislim da i manji makeup entuzijasti kao i svakodnevne žene mogu veoma biti zadovoljni replikama koje se mogu naći kod nas. Iako, priznajem, logika kojom se vodiš mi je sasvim jasna i bliska 😀

Leave a Comment